Ouders en kinderen over de school

De ontwikkeling van kinderen goed in beeld en actieve ouders
We kozen voor de Zeeheld omdat we meteen een goed gevoel hadden bij de school, we hoorden positieve verhalen en de school is vlakbij. We vinden het heel fijn voor de kinderen dat hun vriendjes en vriendinnetjes allemaal in de buurt wonen. Een paar jaar later zijn we nog steeds heel blij met de Zeeheld. Naar school fietsen en onderweg de klasgenootjes tegenkomen geeft zo'n gezellig dorps gevoel. En tegelijkertijd is het echt een Amsterdamse school die goed gebruik maakt van de stad. Met de klas in de tram naar het concertgebouw, of een museum, een cultureel bezoekje wordt daarmee heel vanzelfsprekend voor alle kinderen.
De leerkrachten op de Zeeheld hebben de ontwikkeling van de kinderen goed in beeld door o.a. uitgebreide analyses van ze te maken. Ze zijn er goed in om binnen het uitgebreide onderwijsprogramma  kinderen op hun eigen niveau te laten werken. 
Er zijn veel actieve ouders die de school met van alles helpen en dat versterkt de band met de school en dat buurtgevoel. Tijdens de avondvierdaagse is dat ook goed zichtbaar, al die kinderen in hun Zeehelden T-shirts, het is echt een vrolijke bende en een kleine gemeenschap.
Jelia en Remco (ouders van Kjeld gr. 4 en Elvie gr. 2)

 
De tijd gaat supersnel op deze school!
Wij zitten op deze school (De Zeeheld), al vanaf we 4 zijn. Wij zitten nu in groep 7, de tijd gaat super snel op deze school. Voor je het weet zit je in groep 8. Het leukste op deze school zijn de gymlessen, maar ook de Pittige Plus Torens. Dat is voor kinderen uit een klas die meer uitdaging nodig hebben, zoals wij. Je gaat dan 1 uur per week samen met een meester werken aan een project dat je hebt gekozen. Verder zijn de lessen ook heel leuk. Wij vinden van de lessen BEVO (Beeldende Vorming)het leukst en topografie. We gebruiken veel verschillende methodes, voor rekenen: Wereld In Getallen. Voor taal en spelling hebben we Staal. Voor topografie hebben we Geobas. We hebben een continurooster we zijn dus om 13:50 uit.
Michelle en Annabel, groep 7
 
 
Mooie diversiteit in de achtergrond van leerlingen en een goede sfeer!
Wij begonnen onze oriëntatie op basisscholen in 2010, toen onze oudste zoon 2,5 was. Er zijn best wat scholen in de buurt, dus we hadden een ruime keuze. We hebben bijna alle scholen in de buurt bezocht. We letten hierbij o.a. op de afstand vanaf ons huis (liefst loopafstand), de sfeer in de school, het contact dat we hadden met directeur en medewerkers en natuurlijk het schoolsysteem.
Bij de Zeeheld waren wij positief over al deze factoren; de school is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd gebouw, de klaslokalen zijn hoog en ruim en fris. De sfeer vonden wij ontspannen en gezellig, met een mooie diversiteit in de achtergrond van de leerlingen. Daarnaast ligt de school op 10 minuten lopen van ons huis.
Inmiddels zitten onze twee jongste zoons (5 en 8 jaar) op de Zeeheld in groep 2 en 5 en gaan ze elke dag met plezier naar school. 
De school heeft de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt met de inzet van een ambitieus en gedreven team. Dit heeft o.a. geresulteerd in meer kinderen, meer ontwikkelaanbod buiten de standaard (op alle niveau's) en van brede school naar alles-in-één school. Ondanks deze veranderingen vinden wij de sfeer in school onveranderd goed. 
Als ouders hebben wij de mogelijkheid om echt iets bij te dragen door bijvoorbeeld mee te helpen in de klas of met uitjes mee te gaan als extra begeleiding. We zijn blij dat we voor deze school gekozen hebben.
Bastiaan en Tamara (Felix gr. 5, Arthur gr. 2)
 
 
 
Het uitje naar het Concertgebouw vond ik het leukste!
Ik leer op school schrijven, lezen, rekenen, spelling, taal en nieuwsbegrip. We leren bij de kanjertraining dat we aardig moeten doen tegen elkaar en als er iets is dat je dit op een kanjermanier oplost. Ik vind spelling, rekenen en gym de leukste vakken op school. Gym vind ik leuk en we leren er ook veel. Het uitje naar het Concertgebouw vond ik het leukste van dit schooljaar. De juffen vind ik lief, aardig en leuk en ik vind dat ze goed les kunnen geven.
Martje, groep 4
 

Bijzondere onderwijsprogramma's en inspirerende gymlessen
Onze drie kinderen, te weten Leonard (groep 2), Kiki (groep 5) en Annabel (groep 7), volgen onderwijs op de Zeeheld. We lopen dus al een tijdje mee en hebben de school in die tijd ook zien veranderen. Vooral in de groei - van ongeveer 80 leerlingen naar de 300 van nu. We kunnen ons zelfs herinneren dat De Zeeheld in het begin een combinatiegroep 7-8 had met in totaal 15 leerlingen! 
De reden waarom wij toen kozen voor De Zeeheld is dat wij graag een diverse buurtschool wilden, met enthousiaste leerkrachten, en waar spannende ontwikkelingen aan de gang waren. Het prachtige, ruime gebouw bood veel mogelijkheden voor mooie activiteiten. En we zijn nog steeds enthousiast. De school heeft een uitgebreid aanbod aan naschoolse activiteiten: van floorbal tot schaken en van dansles tot scheikundeproefjes. Om kinderen met verschillende leerniveau's te stimuleren zijn er bijzondere onderwijsprogramma's zoals Denklab, Doelab en Pittige Plus Torens. Favoriet onderdeel van de week voor veel kinderen is de inspirerende gymles door de vakdocent Jolanda. Dat ook de buitenschoolse opvang in het gebouw zit is zeer praktisch - onze jongste twee hebben het daar erg naar hun zin. En gelukkig zijn er ook veel enthousiaste ouders die zich voor de school inzetten, waardoor er een voelbare betrokkenheid met de school is. De Zeeheld is een school waar de kinderen én de ouders zich thuis voelen.
Maarten en Anais
 
 
De leerkrachten geven supergoed les!
Leuk dat je de website van Alles in 1 school De Zeeheld eens komt bekijken.
De Alles in 1 school De Zeeheld is een zeer vriendelijke school. De leerkrachten zijn lieve, aardige, creatieve, leuke leerkrachten en ze geven supergoed les.
De leerlingen zijn vaak aardig. Er is soms wel ruzie, maar dat lossen we snel weer op
!
De leerlingen met dyslexie krijgen hulp en ook als je je niet kunt concentreren kan je een koptelefoon krijgen of andere hulpmiddelen.
De uitjes zijn vaak dingen waarvan je kunt leren, maar soms kun je ook wel eens gewoon wat leuks doen. Gym is heel goed voor je, daarom hebben wij een goede gymjuf. De gymzaal is vrij groot met allerlei spullen. Er zijn op school leuke vakken zoals: gym, spelling, taal, Blits, schrijven, rekenen, Estafette, Engels, Kanjertraining, Meander en Naut. Er zijn ook dingen voor kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben, zoals Denklab en de Pittige Plustorens. En voor kinderen die leren door dingen te doen: het Doelab.

Manar, groep 6a
 
Powered by BasisOnline